Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα(7-8/5/2010) συμμετείχα στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΠΕ Έδεσσας με τίτλο: Επιμόρφωση 'από ρήματα και από απόσταση" : Οραματίζομαι, Σχεδιάζω και Δημιουργώ εκπαιδευτικό υλικό για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Παρέα με 30 περίπου εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης και 10 μέλη από διάφορα ΚΠΕ της Ελλάδας, ενημερωθήκαμε για τη Σύγχρονη και Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, μιας και το ΚΠΕ Έδεσσας πρωτοπορεί και έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τους εκπ/κούς που πρόκειται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα Π.Ε. με θέμα τα απορρίμματα (μείωση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση).
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας εξάσκησης, έγινε απ' όλους μας κατανοητό πως η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στο εκπ/κό μας έργο, θα μας βοηθήσει σημαντικά, κυρίως, γιατί μας ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας ανάμεσα σε μας τους ίδιους,καταργεί τις αποστάσεις, ενώνει τις απορίες μας, διευκολύνει το διάλογο ανάμεσα σε ανθρώπους που υλοποιούν παρόμοια προγράμματα Π.Ε. και δραστηριοποιεί μαθητές και εκπ/κούς σε μια συνεχή ανατροφοδότηση.
Ορίστηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την υποβολή του σχεδίου προγρ/τος Π.Ε. που θα υλοποιήσει το καθένα σχολείο,για τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα (από το Σεπτέμβρη του 2010) και για τις ημέρες που θα μπορούν όλοι οι εκπ/κοί να βρίσκονται 0n line στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνούν ταυτόχρονα!!!!!
Θερμά ευχαριστήρια στην Π.Ο. του ΚΠΕ Έδεσσας για τη φιλοξενία, την όλη οργάνωση του σεμιναρίου και ,κυρίως, για τη δυνατότητα που παρείχε σε όλους μας να μάθουμε, να αναπτύξουμε τις ιδέες μας,, να οργανώσουμε δραστηριότητες και να μοιραστούμε στιγμές χαράς και δημιουργίας...

Αναγνώστες